Huna & Ho'oponopono      
  Jag rekommenderar:          
 

www.huna.com

huna.blogspot.com

www.hooponopono.org

Läs "Who's in Charge"

 

 

 

Huna är ett urgammalt tankesätt som härstammar från Polynesien, och som utvecklats vidare på Hawaii. Fokus i Huna är BALANS i sitt medvetande och i sitt liv. För att uppnå denna balans lever man efter vissa principer, t.ex. att våra idéer skapar vår verklighet, det finns inga gränser, energi går ditt din uppmärksamhet går, kraften ligger i att leva i nuet m.m. Redan för tusentals år sedan hade de som praktiserade Huna vetskap om hur det medvetna jaget interagerar med det undermedvetna och det supermedvetna (ditt högre jag). Det finns övningar som går ut på att balansera dessa tre jagen, och därmed uppnå balans. Syftet är att om något av de tre jagen är i obalans så blir också ditt liv i obalans. Det kan handla om att kommunicera mellan de tre jagen, likaså att rensa de eventuella minnen som finns i vägen för balans (Ho'oponopono). Ytterligare ett nyckelkoncept i Huna är Mana, livsenergin, hur du ska balansera den och framför allt hur du ska fylla på den och använda den till dina manifestationer.

Ho'oponopono är alltså en liten del av Huna, en förlåtelseprocess, som går ut på att varje gång det finns ett problem i ditt liv så är DU närvarande. Det är endast DU som är den gemensamma faktorn i ALLA dina problem. Det betyder att du genom att rensa ("clean") på den data som finns i dig, som orsakar dessa problem, kan ändra din tillvaro och din uppfattning om den. Varje ögonblick pågår 15 bitar data i ditt medvetna jag och 15 miljoner bitar i ditt undermedvetna. Dessutom blir du påverkad av jordstråling, månfaser, andra människors energier, mobilmaster och you name it! Det finns inte en chans för dig att veta vad som verkligen pågår. Alltså är det enda sunda att släppa taget och börja rensa på det som pågår och du behöver inte veta med ditt intellekt vad detta är.

Principen är att du tar 100% ansvar för allt som finns i ditt liv. Det betyder att om det kommer en person till dig och berättar om sina problem så har du automatiskt också ansvar för detta. Du börjar rensa med Ho'oponopono på vad som pågår i dig som gör att den här personen har problem. Därmed tar du ditt ansvar, ber Gudomligheten (Divinity) om att sudda bort minnet/datan i dig som orsakar problemet. Gudomligheten gör så och problemet försvinner.

Med ditt ego kanske du önskar att problemet ska lösas på ett visst sätt, men det som händer är att det löses på ett sätt som är för ditt högsta och bästa. Och vem vet bäst om vad som är bäst för dig? Ditt ego eller Divinity? Det är lika bra att släppa taget och ha tillit och bara rensa. Livet blir lättare, mindre stressfyllt och roligare :) Det som händer är antingen:

  • Problemet löser sig så som du vill. Toppen!
  • Problemet löser sig på ett sätt som är ännu bättre än vad du ville. Supertoppen!
  • Problemet löser sig inte alls så som du vill, men du bryr dig inte för du har ingen hakning i detta längre. Superdupertoppen!

För dig som endast läst boken "Zero Limits" och rensar med mantrana I'm sorry, Please Forgive me, I Love you & Thank you vill jag nämna följande. Ditt undermedvetna, ditt inre barn (Unihipili) tar allting du säger bokstavligt. Det betyder att om du säger att du är ledsen så kommer du att bli det. Den exakta översättningen av det Hawaiianska ordet betyder inte I'm Sorry, det betyder I Apologize. Stor skillnad!

För dig som vill lära dig mer om energi- och kommunikationsövningar för att ha balans i ditt liv - se kalendern för kurser i CIAO - Consious In And Out där vi delar med oss av våra erfarenheter.