Reiki      
  Länkar:          
 

EQ

Reiki

ThetaHealing

The Secret

Förenade Reikiförbundet har listor över alla Reiki-kurser som pågår just nu.

Elisabeth Hansson, Saffran AB, är min Reiki Master.

 

 

 

Reiki är en healingform som förmedlas genom händerna eller genom en distansbehandling. Reiki är sammansatt av två japanska ord, Rei och ki som betyder ungefär Universell Livsenergi. Detta betyder att Reikiutövaren inte använder sin egen energi, utan bara är en kanal för att förmedla Reiki-energin till klienten. Reiki går dit den behövs, så utövaren behöver inte styra energin. Reiki har större visdom än vad vi har.

Reiki är tusentals år gammal! Man behöver inte träna upp sig genom meditation eller andra tekniker för att behärska denna healing. Förmågan får du genom en initiering av din Reiki Master (där Master inte betyder Mästare, utan lärare). När du har fått din initiering så har du förmågan direkt. Läraren, som redan har kontakt med Reikikällan kopplar upp eleven på den. Precis som att ställa in en radiokanal på rätt frekvens!

Att få en Reikibehandling upplevs som väldigt avslappnande och skönt. Reiki lindrar stress, och därför kan smärtor släppa när du tar emot Reiki. Stress är en av de största anledningarna till ohälsa, det vet vi sedan tidigare. Stresshormoner är en tung belastning för kroppen när de släpps loss. Rent fysiskt är ju inte stress menat att belasta kroppen särskilt länge, men i dagens samhälle har det tyvärr blivit så. Unna dig en Reikibehandling då och då, så låter du kroppen komma ikapp.

Numera är också Reiki godkänt av Skatteverket som friskvård. Det betyder att det är avdragsgillt för arbetsgivaren och skattefritt för personalen, det räknas som personalvård!

Har du inte tid att gå och få behandling så kan en distansbehandling vara ett alternativ! Du befinner dig i ditt eget hem och Reikiutövaren i sitt. Du kommer att uppleva den avslappnande energin lika skön.